FRIHANDELNS FRAMTID

USA:s och Kinas handelsministrar i möte

Gina Raimondo, USA:s handelsminister, har träffat sin kinesiska motsvarighet Wang Wentao. Bild: Andy Wong/AP/TT

Kina/USA (TT-AP)

USA:s handelsminister Gina Raimondo har träffat sin kinesiska motsvarighet Wang Wentao i Kinas huvudstad Peking. Båda ministrarna uttrycker hopp om en bättre relation mellan länderna.

– Det ekonomiska förhållandet mellan USA och Kina är ett av de viktigaste i världen. Vi har en gemensam handel på över 700 miljarder dollar, säger Raimondo efter måndagens möte, enligt CNN.

Wang, som var i Washington i maj, sade under mötet med Raimondo att Peking är redo att arbeta för att "främja en mer gynnsam politisk miljö för starkare samarbete" mellan amerikanska och kinesiska företag och "stärka bilateral handel och investeringar".

Raimondos besök i Peking och Shanghai varar till på onsdag och hon ska även träffa bland andra premiärminister Li Qiang.

– Det är oerhört viktigt att vi har en stabil ekonomisk relation, säger Raimondo.

– Jag tror att vi kan göra framsteg om vi är raka, öppna och praktiska.

Det är det senaste i raden av amerikanska regeringsbesök i Kina på kort tid, i syfte att minska spänningarna mellan världens två största ekonomier. Utrikesminister Antony Blinken, finansminister Janet Yellen och klimatsändebudet John Kerry har relativt nyligen varit i Kina.