Så ser The Economist på världsordningen

I 178 år har The Economist berättat hur världen är beskaffad och hur dess åkommor kan botas. Bild: Mostphotos

Få tidningar har haft så stort inflytande på beslut som rör politik och ekonomi som The Economist. Ekonomen Lars Anell tittar närmare på hur chefredaktörer och andra ledande skribenter sökt styra världens öde i en artikel i webbtidningen Dagens Arena.

Den räknas som en av de mest respekterade nyhetstidskrifterna i världen, The Economist. Tonvikten ligger på internationell politik och ekonomi, den kommersiella framgången är oomtvistad,

I en artikel i webbtidningen Dagens Arena tittar ekonomen Lars Anell närmare på hur chefredaktörer och andra ledande skribenter sökt styra världens öde genom historien. Flera har varit rådgivare till regerings- och statschefer och rört sig otvunget i maktens korridorer.

Att tidskriften är omistlig för miljoner läsare beror bland annat på att många upplever en stimulans i att pröva sina övertygelser mot tidningens ledarsida, enligt Anell.

Han beskriver innehållet som en blandning av faktagranskad politisk, ekonomisk och kulturell information, kryddad av pedagogisk grafik och fyndiga rubriker.

”Misstagen är så få att de går att räkna på ena handens fingrar”, skriver Lars Anell på Dagens Arena.

Dagens Arena: Världen enligt The Economist