CORONARESTRIKTIONERNA

Hotellrestauranger drabbas hårdast av restriktionerna

Bild: Tomas Oneborg/SvD/TT

Stängda restauranger, uppsägningar och permitteringar sätter press på största innerstadsaktörerna; Svenska Mässan i Göteborg och Petter Stordalens Nordic Choice, skriver Besöksliv.

Elisabeth Thomson, Hotell & Restaurangdirektör, Svenska Mässan Gothia Towers berättar att man tvingats stänga ner två av fem restauranger.

- En tredje har vi haft öppet på helger när hotellbeläggningen har varit något högre och för att kunna parera att vi har behövt stänga klockan 20.30, säger hon.

När 22.30-regeln gav en viss lättnad, men hindren att arrangera mässor, kongresser och möten, som också är ett viktigt segment för påverkar också restaurangerna.

För Nordic Choice har restriktionerna i öppettiderna ytterligare försvårat verksamheten, och man har vidtagit de mest kreativa åtgärder för att dämpa intäktsbortfallet.

- Allt från indoor golf till separata karaokerum i samband med middag. Vi har också haft särskilda restaurangerbjudanden där gästerna erbjudits restaurangupplevelser, fått hotellrum på köpet och så vidare, säger Kenneth Hultgren, kommunikationschef Nordic Choice.