SVERIGES ENTREPRENÖRER

Han lärde sig inget på universitetet – nu omsätter han miljoner

Foto av Privat

Mirro Salim år 23 år gammal. Och han har inte mycket till övers för Stockholms universitet. Men företagande kan han. Idag driver han en entreprenörsskola, Sobusiness, som har en marginal på över 50 procent efter att ha hoppat av från just universitetet, skriver DI Digital.

– Jag trodde det var där jag skulle lära mig att bli entreprenör, säger Mirro Salim till DI Digital.

På företagets hemsida berättar han om universitetsåren:

”Väldigt snabbt insåg jag att skolan utbildar mig till att bli en anställd som jobbar nio till fem och att jag aldrig skulle få det liv jag önskar via den utbildningen.”

Han berättar vidare om hur han på universitet startade ett litet konsultföretag som hjälpte andra företag med sociala medier och marknadsföring innan han tog steget och lämnade universitetet.

”Jag insåg då att det fanns så många fler möjligheter där ute för den som är driven och ambitiös men det är ingenting som man pratar högt om. Istället fick jag ta den hårda vägen, tro på mig själv och göra alla nybörjarmisstag för att jag inte hade någon som vägledde mig. Men på grund av mitt driv och min vägran att förlora hittade jag till slut rätt och kunde nå mina mål”, skriver Mirro.

Sobusiness är en utbildningsplattform som är tänkt att ge praktiska kunskaper för entreprenör med en tjänsteverksamhet. Företaget har idag 425 aktiva studenter, skriver DI Digital.

DI Digital: 23-åringen hoppade av skolan – nu drar han in miljoner på sin egen utbildning: ”Ingen lär dig detta”