DET SVENSKA SKATTETRYCKET

”S nya vänsterpolitik slår mot bred medelklass”

STOCKHOLM 20200917Mats Persson, ekonomisk-politisk talesperson (L), presenterar stora skattesänkningar på jobb och företagande under en pressträff i riksdagens presscenter.Foto: Henrik Montgomery / TT kod 10060 Bild: Henrik Montgomery/TT

Förslagen inom socialdemokratin om en ny fastighetsskatt, en återinförd arvsskatt och höjda kapitalskatter är djupt oroande, skriver Mats Persson, riksdagsledamot och Liberalernas ekonomisk-politisk talesperson på DI Debatt.

"Det driver framgångsrika entreprenörer ut ur Sverige och gör oss alla fattigare. Men framför allt slår förslagen mot den breda medelklassen, som äger sitt boende och har pensionssparande på börsen", skriver Persson.

Det finns en retorik inom den svenska vänstern om att klyftorna växer snabbast i Sverige, men det är haltande analys, menar Persson.

I kontrast till Socialdemokraterna föreslår Liberalerna reformer som ger skattelättnader på svenskarnas privata sparande upp till 100 000 kronor och som gör det billigare och enklare att anställa.