CORONARESTRIKTIONERNA

Volvo Cars återgår till mer kontorsarbete

Biltillverkaren Volvo Cars återgår till arbete på plats på kontoret för tusentals av bolagets tjänstemän, rapporterar Göteborgs-Posten. Arkivbild. Bild: Björn Larsson Rosvall/TT

Ekonomi (TT)

Efter att ha arbetat hemma under en stor del av pandemin återgår nästa vecka 8 000 av tjänstemännen på Volvo Cars till mer arbete på kontoret i Göteborg, skriver gp.se.

En majoritet av de anställda bedöms komma att arbeta mer än 50 procent på arbetsplatsen under juni.

– Vi har under en period nu haft distansarbete som utgångspunkt men nu ser vi att det är dags att vi i större utsträckning träffas fysiskt för att säkerställa våra anställdas och vårt företags utveckling, säger Hanna Fager, personalchef och ansvarig för centrala funktioner i Volvo Cars koncernledning, till tidningen.

Hon hänvisar bland annat till att koncernen har 6 000 anställda som arbetar på plats i Torslandafabriken varje dag, och har gjort det under pandemin.

– Vi vet hur man gör arbetsplatsen säker och vi har bra rutiner, säger Hanna Fager.

Bland annat kommer Volvo att arbeta med flexibla starttider för tjänstemännen för att hålla nere trycket på kollektivtrafiken.

Folkhälsomyndighetens rekommendation är att så många som möjligt arbetar hemifrån men arbetsgivarna bestämmer själva om personalen ska vara på plats.