DET NYA ARBETSLIVET

Så förbereder sig företagen på återgång till kontoret i höst

Bild: Vidar Ruud

Det är dags att göra sig redo för en återgång till kontoret, då allt fler vaccineras och smittspridningen sjunker. ComputerSweden har frågat tre IT-bolag om hur de ser på återgången och när den faktiskt kan ske.

Konsultbolaget CGI vill inte sätta något konkret datum för när kontoret öppnar som vanligt igen, men planen är att återgå till mer normala arbetsformer i höst. Oktober gissar företagets vd i fråga om när det faktiskt blir av. Mycket beror på Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Många företag ser fram emot en återgång till arbetsplatsen, samtidigt som flexibiliteten som pandemin uppmuntrat till är här för att stanna. Advania vill helst att medarbetarna jobbar tre dagar på kontoret och två dagar hemifrån, varje vecka.

Många vittnar om att distansarbetet på många sätt haft positiva effekter, samtidigt som det finns en längtan efter det sociala sammanhanget.

– Vi är uppmärksamma på att det kan vara en påfrestning för många att inte träffa sina kollegor under många månader. Vi har därför jobbat mycket med digitala träffpunkter där kollegor kan umgås, genom walk & talks, quiz-kvällar och liknande. Men vi saknar såklart att ses och ser mycket fram emot när det blir möjligt igen, säger Iselin Paulsen, Vissolits kommunikationschef, till Computer Sweden.

CS: Så har företagen pandemianpassat kontoren.