”Miljardregn över norra Sverige – ändå klipper V till med nytt bidrag”

Bild: Henrik Montgomery/TT

Kapitalstarka investerare måste få skattebetalarnas draghjälp med ett nytt, generöst bidrag, anser V, skriver Jens Runnberg ironiskt i en ledare i DN.

Utvecklingen i norra Sverige är mycket glädjande och det talas om en ”återindustrialisering” när batteritillverkaren Northvolt utökar sin satsning. Det råder rena byggboomen i norr, menar Jens Runnberg.

Regeringens samordnare Peter Larsson räknar med att 100 000 fler kommer att bo i de två nordligaste länen 2035, när det skapats 30 000 nya jobb i industrierna inklusive underleverantörerna, och 20 000 i offentlig sektor.

”Alla borde se framtiden an med tillförsikt, men det gör inte Vänsterpartiet. Det kommer aldrig att gå att få människor att byta jobb och flytta till norra Sverige utan sponsring från andra skattebetalare, är en slutsats partiet landat i. Arbetslösa kommer inte heller att flytta till jobb utan pengar från staten i handen, tror V. De som får jobb i bristyrken borde få upp till 30 000 kronor i flyttstöd och tre gratis månadshyror enligt ett V-förslag som presenterades vid månadsskiftet”, skriver Jens Runnberg och menar att bidragskreativiteten hos V alltid är konstant och andra människors pengar alltid outsinliga.

DN: Miljardregn över norra Sverige – ändå klipper V till med ett nytt bidrag