SVERIGES ENTREPRENÖRER

Han bytte modevärlden mot restaurangbranschen - ”Nervös varje dag”

Bild: BERTIL ERICSON

Panos Papadopoulos blev rikskänd med baddräktsföretaget Panos Emporio. Men nu har han lämnat badkläderna bakom sig och satsar på en grekisk restaurang i Göteborg.

För Besökliv berättar Panos Papadopoulos att han efter 35 år i modebranschen kände att han behövde förändra sitt liv och därför slog till när restauranglokalen dök upp.

– Jag har haft en omedveten önskan att syssla med mat. När man driver restaurang kan man ha en taktik men i mitt fall handlar det om passion och att förverkliga en dröm. Jag har rest jorden runt och hämtat inspiration och nu får jag utlopp för det, säger han till Besöksliv.

Att restaurangbranschen har lägre marginal än modevärlden är något som han tänker på.

– Ja, jag är nervös varje dag. Det ligger i min person. Jag vill utveckla och förbättra och jag ifrågasätter mina beslut. Jag vill vara i framkant. Jag letar och när man letar hittar man. Världen förändras snabbt. Det gäller att bygga sin verksamhet på ett sätt så att man kan vara flexibel och förändra när det behövs, säger han till tidningen.

Besöksliv: ”Det gäller att bygga verksamheten så att man kan vara flexibel”