DEN SVENSKA ARBETSMARKNADEN

Fortsatt stark arbetsmarknad för tjänstemän

Antalet tjänstemän i näringslivet som sägs upp minskade kraftigt under det tredje kvartalet i år, enligt TRR. "Arbetsmarknaden har varit stark för tjänstemännen under hela 2022”, säger Johan Lagerhäll, vd på TRR.

Totalt 1 432 uppsagda tjänstemän i näringslivet har sökt stöd hos TRR under årets tredje kvartal jämfört med 1 988 motsvarande period 2021. Ännu värre var det under det tredje kvartalet 2020 då pandemin slog till och varslen duggade tätt: 5 866 tjänstemän.

Enligt TRR är arbetsmarknaden stark för tjänstemän:

– Arbetsmarknaden har varit stark för tjänstemännen under hela 2022, trots att vi befinner oss i en turbulent tid för svensk ekonomi och därtill ser en mycket stor oro i vår omvärld. Historiskt sett brukar vi se en ökad efterfrågan på TRRs tjänster när det uppstår en större osäkerhet på arbetsmarknaden, vilket vi inte sett under tredje kvartalet, säger Johan Lagerhäll i ett pressmeddelande.

Pressmeddelande: "Kompetensbehoven har varit extremt höga de senaste åren och företagen har fått kämpa hårt för att behålla och rekrytera rätt kompetens”