DEN SVENSKA ARBETSMARKNADEN

Debatt: Låt arbetsgivare utrusta hemmakontoret skattefritt

Bild: Henrik Montgomery/TT

En ny undersökning visar att 60 procent vill jobba hemifrån minst hälften av tiden. Politikerna borde anpassa sig efter det nya vanliga och skattebefria utrustning till hemarbete, skriver Lee Wermelin och Patrik Nilsson i DN debatt.

Även efter coronarestriktionernas lättande har många arbetsgivare valt att fortsätta med distansarbete. Trots en ny standard behöver både arbetsgivare och arbetstagare betala skatt när företag förser sina anställda med utrustning till hemmakontoret.

Anställda i form av förmånsskatt- arbetsgivare i form av arbetsgivar­avgifter. Lee Wermelin och Patrik Nilsson, anställda på Akavia, menar att politiker bör anpassa lagstiftningen efter ett flexibelt arbetsliv.

”Den som arbetar hem­ifrån måste ha tillgång till en väl utformad arbetsplats i hemmet. Genom en ersättning kan arbetstagaren utrusta hemmakontoret så att det blir funktionellt och ergonomiskt. I dag finns inte denna möjlighet på grund av rådande skatteregler”, skriver Lee Wermelin och Patrick Nilsson på DN debatt.

DN Debatt: ”Låt arbetsgivare utrusta hemmakontoret skattefritt”