BROTTEN MOT FÖRETAGEN

Branschens krav: Företagarpoliser

Bild: Johan Nilsson/TT

Särskilda företagarpoliser är en lösning för att stävja brotten mot landets företagare. Det menar branschorganisationen Säkerhetsföretagen.

Fler företagare utsätts för kriminalitet, men färre anmäler brott. För att möta problematiken föreslår Säkerhetsföretagen så kallade företagarpoliser, som kan fungera som de ordningsvaktsansvariga poliser som redan finns på flera håll idag, rapporterar Dagens Industri.

– Det fungerar väldigt bra med de ordningsvaktsansvariga poliserna. Så när vi i säkerhetsbranschen har en fråga vi behöver lyfta med polisen så har vi alltid en väg in. Och den vägen vet i sin tur inom polismyndigheten vem man ska prata med på andra avdelningar, säger Li Jansson, bransch- och näringspolitisk chef på Säkerhetsföretagen, till tidningen.

Kostnaderna behöver inte bli höga, menar hon.

– Man behöver inte göra heltidstjänster hos polisen, men genom att peka ut ansvariga funktioner kan man på ett helt annat sätt skapa den viktiga vägen in för företagen och också skapa förtroende hos företagen, säger Li Jansson till Dagens Industri.

Di: Branschen kräver företagarpoliser - ”Tyvärr väldigt god konjunktur”