DEN SVENSKA ARBETSMARKNADEN

Bemanningsföretaget för seniorer gynnas av het arbetsmarknad

Bild: Pontus Lundahl/TT

Femtiofemplus är ett bemanningsföretag vars fokus är att få seniorer i arbete. I takt med att arbetsmarknaden för åldersgruppen växer går bolaget mot miljonomsättning, skriver Sydsvenskan.

Arbetsmarknaden för seniorer växer i och med att bemanningsföretagen betalar en lägre arbetsgivaravgift för pensionärerna som vill arbeta extra, samtidigt som seniorer över 65 år betalar en lägre inkomstskatt. För Femtiofemplus, som säljer hushållsnära tjänster, är det en win-win-situation.

Sedan 2009 har bolaget växt stadigt. Trots pandemin går bolaget mot ökad omsättning och vinst, när efterfrågan på privata städtjänster sjönk under förra året kunde bolaget istället öka försäljningen av hantverkstjänster och trädgårdsarbete.

– Vi undrade om människor som stannade hemma också själva skulle börja renovera hemmet i större utsträckning. Men det visade sig att väldigt många ville ha hjälp med rot-tjänster. När nu pandemin börjar släppa greppet ser vi också jättetydligt att det finns ytterligare ett stort och uppdämt behov av hushållsnära tjänster, säger Joakim Borén, vd för Femtiofemplus, till Sydsvenskan.

Den gynnsamma sommaren innebär att Joakim Borén hoppas att bolaget når en omsättning över 120 miljoner i år, och i Skåne planerar man att rekrytera 150 nya medarbetare.

Sydsvenskan: Dessutom siktar företaget mot en internationell expansion.