SVERIGES ENTREPRENÖRER

Så klarade Klarna av pandemin

STOCKHOLM 2018-12-18Sebastian Siemiatkowski, grundare och storägare I Klarna Foto: Lars Pehrson / SvD / TT / Kod: 30152** OUT DN, Dagens Industri (även arkiv) ** Bild: Lars Pehrson/SvD/TT

Att Klarna har gynnats av den ökade e-handeln under pandemin är självklart, men året har ändå varit ett år av snabb förändring för företaget, berättar grundaren Sebastian Siemiatkowski för SvD.

Sebastian Siemiatkowski berättar hur han lade om sin ledarstrategi när pandemin slog till. Han höll i digitala kvartslånga möten med rubriken ”What’s Cooking” där han berättade om företagets åtgärder. I början av krisen höll han mötena vare dag för att samla styrkorna.

– Det kan i sådana situationer vara bra att backa och försöka tänka själv, och inte fatta snabba beslut innan vi vet att det är 100 procent rätt sak att göra. Jag tror att det är viktigt att vara stabil. Att vara kaptenen som står och håller fast vid rodret när det blåser. Vänta in och läsa in läget, säger han till SvD.

Han tycker också att det är bra att pandemin har fört med sig att resandet har minskat, bland annat hans egna affärsresor. Istället för att möta en kund i USA kan han idag möta tiotals handlare på Zoom. Det är mycket effektivare.

SvD: ”Jag är jättestolt över att vi har lyckats”