DEN SVENSKA BESÖKSNÄRINGEN

Andreas Breschi, Wedholms fisk och Petter Wittén, prao-elev.

Efter praon – nu vet Petter vad han vill

Efter två veckor på Wedholms fisk vet 14-årige Petter vad han kan tänka sig att jobba med i framtiden. ”Innan jag kom hit visste jag inte vad jag ville”, säger han till tidningen Besöksliv som gjort ett nedslag under en prao-period på restaurangen.

– Att rensa fisk var asroligt.

14-årige Petter Wittén kan tänka sig jobba inom restaurangbranschen efter sin praotid hos Wedholms fisk.

Tidningen Besöksliv skriver om prao och praktik inom besöksnäringen och gör ett besök hos en restaurangägare som ofta tar emot unga medarbetare.

Andreas Breschi berättar att en av de anställda i hans restaurang började som praktikant en gång i tiden.

– Det är så det går till nuförtiden, de kommer direkt från skolorna.

Det är viktigt att man som arbetsgivare är förberedd inför en prao- eller praktikperiod, beskriver han.

– Man behöver ta tid på sig att visa. Ju mer du visar i början desto mer självgående blir de.

För 14-årige Petter har tiden på Wedholms fisk betytt mycket.

– Innan jag kom hit visste jag inte vad jag ville. Men efter den här veckan tycker jag det är lockande att bli kock, eller att jobba med någonting annat i restaurangbranschen. Det verkar roligt!

Självklart att ta emot prao på Wedholms fisk